הוראה והערכה במדעים והנדסה – SELA

ראש הקבוצה: פרופ' יהודית דורי

מטרות ונושאי המחקר: קבוצת הוראה והערכה במדעים והנדסה בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון עוסקת בהכשרת פרחי-הוראה בדגש על תכנית מבטים בכלל ופרחי הוראה בכימיה בפרט, כמו גם בהנחיית תלמידי מחקר לתואר שני ושלישי בתחומי הוראת המדעים – כימיה והנדסה ובקידום פיתוח מקצועי של מורי מדעים. הפעילויות מתמקדות בפיתוח והערכת ידע של מורים, חונכות וליווי מורים בתחילת דרכם, הערכה והוראה בשלוב טכנולוגיות למידה מתוקשבות ובחירת קריירה במדעים והנדסה.

פעילות הקבוצה שלובה בעבודת מחקר מאבחן ויישומי בתחום הלמידה, בפיתוח סביבות למידה מתקדמות. כמו כן, חברי הקבוצה פעילים בוועדות מקצועיות לשם קבלת החלטות על תוכניות לימודים בישראל ומעורבים בפיתוח, יישום והערכת חומרי למידה מתקדמים וחדשניים המיושמים מעל שני עשורים במערכת החינוך בארץ.

למידע נוסף על קבוצת SELA

אוכלוסיית מחקר:

מורים ותלמידים בתחומי הוראת המדעים וההנדסה וסטודנטים למדעים והנדסה בטכניון ובמוסדות אוניברסיטאיים מגוונים.

מחקרים עדכניים בטכניון: תפיסות סטודנטים בשנתם האחרונה ובוגרי הטכניון כלפי מיומנויות המאה 21 והשפעת פרויקט FIRST על בחירת קריירה במדעים והנדסה.

מסלולי לימוד: מבטים, ותארים מתקדמים, מגיסטר ודוקטורט

קישורים לחומרי הלמידה השונים:  כאן