בידינו – מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות

החינוך בעידן המודרני נדרש לפעול לקראת עיצוב בוגר שיהיה מסוגל לפעול בעולם המחר. היות ואנו נמצאים בעידן של שינוי אקלים, בתי הספר צריכים להבטיח שהתלמידים יהיו מצוידים בכלים להתמודדות עם אתגרים סביבתיים (2019, OECD).

בידינו – מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות הוקם בשנת תשע"ח כמרכז המורים הארצי למורי מדעי הסביבה על מנת לתת שירות למורים ולמורות המלמדים מדעי הסביבה בתיכון.

בשנת תשפ"ב הורחב מרכז המורים וכיום הוא נותן מענה לכלל המורים בחטיבות הביניים ובתיכון, בדגש מורי המדעים (מדע וטכנולוגיה, מדעי הסביבה, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה  ומקצועות נוספים)  ומורים המתעניינים בנושאי המרכז כמו מורי הגיאוגרפיה, של"ח ותחומים אחרים).

מרכז המורים מסייע למשרד החינוך בפיתוח מקצועי ופיתוח תכנים עדכניים למורים, על בסיס ידע אקדמי ובשיתוף גורמים העוסקים בתחום, ומקדם פדגוגיות חדשניות לעיסוק בנושאי הסביבה.

לאור הכרזת משרד החינוך בתחילת תשפ"ג, על חובת למידה של 30 שעות שנתיות בנושא שינוי האקלים, לכל התלמידים במערכת החינוך ובכל שכבות הגיל (מגן ועד יב'), מרכז בידינו שם דגש מרכזי בפיתוח והכשרת מורים בנושא שינוי האקלים,  לצד המשך פיתוח והכשרה בנושאי סביבה נוספים וקידום חינוך סביבתי ו חינוך לפיתוח בר קיימא.

​חזון המרכז:

נושאי הסביבה, שינויי אקלים, חינוך סביבתי וחינוך לקיימות יהוו חלק בלתי נפרד מתכני הלימוד, מטרות וערכים במערכת החינוך בישראל.

מטרות המרכז:

• מרכז המורים ייתן מענה דינמי לפיתוח מקצועי ופיתוח חומרים רלוונטיים בנושאי שינויי אקלים, סביבה וקיימות למורי מדעי הסביבה וכלל מורי מדעים בחטיבות ובתיכון, בהתאם ליעדים ולמדיניות משרד החינוך, בהתאם לצרכי המורים ולהתפתחויות בנושאי הסביבה.
  • המרכז יקדם תכנון אסטרטגי והמלצות לקווי מדיניות עם משרד החינוך לקידום חינוך בנושא שינוי אקלים, חינוך סביבתי וחינוך לקיימות.
  • המרכז יפעל בשיתופי פעולה רחבים עם מגוון גופים לקידום חינוך בנושא שינוי אקלים, חינוך סביבתי וחינוך לקיימות.
  • המרכז יקדם קהילת מורים דינמית צומחת ומתפתחת, משתפת ותומכת.
  • המרכז יהווה מקור לידע מדעי עדכני בנושאי האקלים, הסביבה והקיימות השונים, תחום הוראת המקצוע מדעי הסביבה, הוראת חינוך בנושא שינוי אקלים, הוראת החינוך הסביבתי והחינוך לקיימות.

צוות המרכז:

ד"ר נירית לביא אלון – מנהלת המרכז